Åbningsfest i LYSET

Den 14. januar 2023 slog vi officielt dørene op til Lyset.

Det blev en vidunderlig dag – præcis så lysende smuk og kærlig, som vi havde drømt om og mere til endda.

Allerede en halv time førend vi havde budt ind, måtte museumsdirektør Kirsten Moesgaard klippe den røde snor, da det begyndte at regne og der allerede var kommet så mange mennesker, som jo skulle indenfor i Lyset, så de ikke blev våde.
Klokken 13 holdt Kirsten Moesgaard en forrygende god åbningstale, – både om Lyset og om Christina Smiths smukke udstilling ”Djævelen i detaljen” i galleriet, som var fyldt til bristepunktet med besøgende.

𝐊𝐢𝐫𝐬𝐭𝐞𝐧 𝐬𝐚𝐠𝐝𝐞 𝐛𝐥𝐚𝐧𝐝𝐭 𝐚𝐧𝐝𝐞𝐭:

” Og nu er huset her…

Et fantastisk hus – lige her – med så mange muligheder for kunstnerisk og kreativ udfoldelse.

Og det er ikke bare et meget smukt resultat, – men har også en særdeles vigtig funktion.

Et hus, som skal være ramme om skabelse i videste betydning.

I har skabt et hus, en fantastisk ramme om både de kunstneriske processer – og rum for at kunne vise frem, hvad der kommer ud af det.
Det fællesskab for kreative og kunstneriske sjæle, der her er etableret, kan kun blive godt med de rammer, der er i huset.
På Museet Holmen er vi meget glade for at have fået sådan en spændende nabo.

Vi har kendt hinanden i et par år og Annes udstilling OPSTANDELSE på Museet Holmen i 2022, - både tilblivelsen og udstillingsperioden i nogle måneder, blev en meget stor oplevelse for os alle sammen.
Derfor ved vi, at vi fortsætter, – ikke bare som gode naboer, men også som samarbejdspartnere om alt, hvad vores krøllede hjerner fremover kunne finde på i kunstens verden.

Og vi har et kreativt og innovativt miljø i byen – på højskolen, på refugiet, på kirkemusikskolen og på FUV - og jeg tænker, at de også byder ind her. Med forskellige former for samarbejde.
Rigtig hjerteligt tillykke med det fine hus og velkommen her.”

- Tusind tak for ordene, Kirsten!

Efter Kirstens tale var det tid til, at alle gæsterne kunne nyde kunsten, huset, et godt glas bobler, Vadehavskanapéer, chips og søde sager.
Lyset var fyldt til randen med dejlige mennesker.

Omkring 150 lagde vejen forbi Lyset og nød Christina Smiths smukke værker i galleriet – og kunne i dagens anledning også besøge resten af Lyset.
TAK til hver af jer, der kom forbi. – I gjorde dagen fuldendt.

- Og TAK for alle de fantastiske gaver. Det er fuldstændigt overvældende.

En særlig tak skal også lyde til Elisabeth og Iris, to kustoder fra Museet Holmen, som dagen igennem sørgede for, at der var rigeligt med bobler i glassene – og mundgodt på fadene.
Og selvfølgelig skal den allerstørste tak gå til Christina Smith, som har skabt den smukkeste udstilling til galleriet. Dagen igennem var galleriet fyldt af gode og dybe kunstsamtaler. – Og flere værker fandt nye hjem.
Christinas udstilling er åben i dag – så kom endelig forbi og nyd hendes smukke udstilling.

Det var en fantastisk dag, der i den grad slog fast at;

𝐈 𝐋𝐘𝐒𝐄𝐓 𝐟𝐥𝐲𝐝𝐞𝐫 𝐤𝐮𝐧𝐬𝐭𝐞𝐧, 𝐭𝐚𝐧𝐤𝐞𝐧 𝐨𝐠 𝐬𝐚𝐦𝐭𝐚𝐥𝐞𝐧 𝐟𝐫𝐢𝐭

Se en lille film fra åbningen her.

Kærlig hilsen
Jesper & Anne

 

Tak for en magisk dag i går, jeg følte mig hjemme, fra jeg gik ind af døren... Jeg skulle ta mig sammen for ikke at blive hængende. I har skabt et frirum af varme og med en energi af kreativitet og kærlighed. Glæder mig så vildt til min uge i disse skønne rammer. Endnu engang tillykke og lykke på Jeres fælles rejse i Lyset. 

- Maiane 

 

Og der var Lys, lyset skinnede over os alle, der var til stede! Det var en fantastisk dag med en superflot udstilling, et superflot hus og superdejlige værter! Glæder mig til opholdet i maj! Stort knus.

- Inge

 

Tusind tak for i går og endnu engang kæmpe stort tillykke med LYSET. Det var super hyggeligt at være med til åbningen og sikke et pragtfuldt sted I har skabt med en vidunderlig atmosfære, der straks får en til at føle sig hjemme. Her vil der uden tvivl blive et leben af kunst og samtaler. Det er ikke sidste gang turen går til Løgumkloster.

- Mete

 

Jeg er meget rørt over det projekt. En prisme som lader menneskers lys skinne ud i verden. Tillykke igen og sikke en god velkomst!

- Tina

 

Dage hvor alt kommer op i et højere plan, - hvor selv om regnen har bestemt sig for at være dagregn, er det som "der er sol på vej". LYSET blev indviet. En smuk/kærlig tale, rummet var tæt pakket, mange deltagere. Glas med bobler, dejlige smagsprøver fra egnen. Jeg nød at være med, igen at hilse på Anne og Jesper, at se alt virkeligt, efter uger på Facebook. En spændende udstilling, meget speciel, er endnu på nethinden.

- Anne-Brit