Eksklusivt for deltagere
på kunstskolens holdstartkursus "Ved havet"

Et kursus i LYSET

med overnatning og fuld forplejning

Ved havet - special

- et malekursus med

billedkunstner og havmaler Anita Falbe Cleyton

13. - 16. juni

 

Som en særlig overbygning på vores online holdstartkursus ”Ved havet”, tilbyder vi et unikt ophold i vores kreative og inspirerende kunstner-retreat, LYSET.

 

"Ved Havet - special"

- er et eksklusivt fysisk kursus i vores kunstnerretreat LYSET, hvor du kan fordybe dig yderligere i havmaleriets univers sammen med din underviser og hav-ekspert Anita Falbe Cleyton og andre fra holdstartkurset.

 

En forstærket oplevelse af havmaleriet

Kurset er skabt specielt for dig, som allerede har udforsket havmaleriets grundlæggende gennem vores online kursus. Nu er tiden kommet til at tage skridtet videre og dykke dybere ned i havets mangfoldige og æstetiske aspekter – lige fra dets vibrerende farvespil til de subtile nuancer af lys og skygge.

 

Teknikker og udtryk i et nyt miljø

Du vil fortsætte din rejse gennem forskelligartede maleriske teknikker og udtryksformer. Anita vil vejlede dig personligt, hvor du kan udbygge og finpudse de færdigheder, du allerede har erhvervet, og opdage nye måder at bringe havets skønhed til live på dit lærred.

 

Find din personlige kunstneriske røst

Kurset i LYSET vil give dig yderligere muligheder for at eksperimentere med forskellige kunstneriske stilarter. Med Anitas vejledning vil du forfine din evne til at udtrykke netop de stemninger og symboler, som resonerer dybest hos dig, hvilket gør hvert maleri personligt og meningsfyldt.

 

Vadehavet som inspirationskilde

Vadehavets inspirerende miljø bliver en integreret del af din læringsoplevelse. Du vil få mulighed for at opleve og studere denne unikke natur på nært hold, hvilket vil berige dit arbejde med en autenticitet og dybde, som kun direkte observation og erfaring kan give. Denne forbindelse med naturen er afgørende for at skabe kunst, der virkelig taler og lever.

 

Skab kunst i fællesskab

I kurset i LYSET vil du også nyde godt af at arbejde og netværke med andre kunstnere, der deler din passion. Sammen skabers der et miljø, hvor inspiration, feedback og nye perspektiver flyder frit, åbner nye kreative stier og forstærker læringen.

 

Tag hjem med personlige værker

I slutningen af "Ved Havet - Special" vil du både have styrket dine tekniske og kunstneriske færdigheder og skabt et sæt af personlige værker, der afspejler din dybere forbindelse og forståelse af havet.

 

Fælles udstilling

Kurset byder på en unik kombination af praktisk malerarbejde, teoretisk undervisning, og inspirerende udflugter til Vadehavet, hvor du kan opleve og studere de naturlige elementer, som vil influere din kunst. Anita starter kurset med en udstilling af hendes egne hav-malerier, som løbende suppleres og udskiftes med dine og de andre kursisters egne værker. Dette kulminerer i en fælles udstilling, hvor der sammen reflekteres over jeres kunstneriske udvikling og oplevelser.

 

Materialer

Anita medbringer maling og lærreder til køb, men du er også velkommen til at medbringe dine egne materialer. Dette kursus er både en chance for at lære og forbedre dine malerfærdigheder og en mulighed for at fordybe dig i maleriets kunst sammen med ligesindede i et af Danmarks smukkeste naturområder.

 

Kursusprogram:

Torsdag d. 13. juni

Kl. 15.00 Ankomst i Lyset

Indtjekning på værelser

Velkomst

Præsentation af hinanden

Sødt, kaffe/te og bobler

Alle får deres plads i værkstedet - og ideer og forventninger til kurset vendes. Det medbragte af inspirationsmateriale studeres.

18.00 aftensmad

Værkstedsarbejde maleriet påbegyndes og grunden lægges. Kursisterne arbejder individuelt med deres valgte motiv. Måske arbejder man intuitivt, det bestemmer man selv. Anita underviser og sparer med udgangspunkt i hver enkelt kursists tilgang.

20.00 aftenssødt.

Værkstedsarbejde - samt evt. en inspirationstur til Vadehavets solnedgang.

 

Fredag d. 14. juni

8.00 morgenmad

Værkstedsarbejde, der arbejdes individuelt med maleriet. Inden frokost er der en fælles fremvisning og samtale om malerierne.

12.00 frokost.

Inspirationstur til Vadehavet med tegneblokken - værkstedsarbejde

14.30 eftermiddagskaffe

Værkstedsarbejde. Der påbegyndes nyt maleri når man får færdiggjort det første værk. Man kan også arbejde serielt på flere samtidigt.

18.00 aftensmad

Kunstnere i kunsthistorien som har arbejdet med motiver ved havet - Anita fortæller.

20.00 aftensødt

 

Lørdag d. 15. juni

8.00 morgenmad

Værkstedsarbejde. Kursisterne udfordres i tidsbegrænset skildring af området ved Vadehavet. Billedet skal afsluttes kl. 11.30, hvorefter er der fælles samtale om værkerne. 

12.00 frokost.

Værkstedsarbejde. Maleri individuelt. Anita underviser hver enkelt kursist og hjælper med eventuelle udfordringer. 

14.30 eftermiddagskaffe

Værkstedsarbejde. Maleri individuelt.

18.00 aftensmad

Værkstedsarbejde, maleri individuelt.

20.00 aftensødt

 

Søndag d. 16. juni

8.00 morgenmad

Værkstedsarbejde, der arbejdes individuelt med maleriet. Inden frokost er der en fælles fremvisning og samtale om malerierne. 

12.00 frokost - 14.30 eftermiddagskaffe

Værkstedsarbejde. Værker færdiggøres

Udstilling, vi samtaler om malerierne og evaluere kurset. 

Kl. 15 - 16 Pakkes huset sammen og ryddes op efter anvisningerne.

16.30 afrejse

(Der tages forbehold for ændringer i programmet)

 

Forplejning

Kurset er med både morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Der vil også være et glas vin eller to til aftensmaden, hvis du ønsker det – og ikke mindst både kaffe, te og sødt et par gange hver dag.

 

Facebookgruppe

Der bliver oprettet en Facebookgruppe til kurset her, så du og de andre deltagere kan planlægge samkørsel og andet, der kunne være aktuelt inden kursusstart.

 

Indkvartering

I LYSET har vi både enkeltværelser og dobbeltværelser. Ønsker du et enkeltværelse, er der et tillæg på 500 kr.

Alle værelserne er velindrettede, med alt du behøver. Du skal blot selv medbringe dynebetræk, pudebetræk, lagen og håndklæder både til krop og hænder.

 

Pris

Din investering for deltagelse i kurset inkl. overnatning og fuld forplejning er kun 4.900 kr.
(+ 500 kr. i tillæg hvis du ønsker enkeltværelse)

Du kan betale i rater, hvis du ønsker det.


På malekurset "Ved havet" får du en konkret og givende oplevelse, hvor du får mulighed for at fordybe dig i din kunst med det imponerende hav som dit lærred.

Under den erfarne vejledning af Anita Falbe Cleyton, får du chancen for at udvikle dine malerfærdigheder, opdage nye teknikker og finde din egen unikke kreative udtryksform.

Kurset er skræddersyet til at udstyre dig med både de nødvendige værktøjer og inspiration til at udtrykke din personlige kreativitet, mens du udforsker og indfanger havets enestående skønhed.

Eksklusivt for deltagere
på kunstskolens holdstartkursus "Ved havet"

Ja tak,

jeg skal med på malekurset:

Ved havet - special

 

Du kan sikre dig din plads lige her:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alt det praktiske vedr. din deltagelse:

Max antal personer på kurset: 7

Prisen for kursusopholdet er 4.900 kr. pr. person
(+ 500 kr. i tillæg hvis du ønsker enkeltværelse)

I prisen er inkluderet undervisning, overnatning i LYSET og fuld forplejning.

Kurset er d. 13 - 16. juni 2024.

Indtjekning torsdag d. 13. juni kl. 15.00.

Udtjekning senest søndag den 16. juni kl. 16.30.

 

Betalingen kan foregå i rater:

Rate 1:  1.640 kr. ved tilmelding

Rate 2: 1.630 kr. betales 1. maj

Rate 3: 1.630 kr. betales 1. juni

Eller du kan betale hele beløbet med det samme, - det vælger du selv på tilmeldingssiden.

 

Adressen er:

LYSET - kunstnerretreat, atelier & galleri, Østergade 22, 6240 Løgumkloster

Husk at medbringe dynebetræk, pudebetræk, lagen og håndklæder både til krop og hænder.

Se handelsbetingelser og lejevilkår her.

Kurset er som før nævnt inklusiv fuld forplejning; morgenmad, frokost, aftensmad – kaffe te og søde sager - inklusiv et glas vin eller to til aftensmaden.

I Lyset kommer du til at bo i eneværelse.

Ønsker du at dele værelse med en bestemt person, så skriv det venligst til os i tekstfeltet på tilmeldingssiden, så vil vi gøre, hvad vi kan, for at imødekomme dit ønske.

Opholdet er inkl. slutrengøring, – dog skal LYSET afleveres pænt og ryddeligt – se anvisningerne her.

Ingen kæledyr og ingen rygning.

Ved evt. afmelding – se her.

Der er lynhurtig fiber-internetforbindelse med wifi og en bærbar computer i huset med fri adgang til Kunstskolen & Kunstnerfællesskabet Annes Atelier under hele opholdet.

I atelieret / galleriet er der 8 arbejdspladser med staffelier, borde, stole, taburetter mm. og en trykpresse til fri afbenyttelse. Det hele kan pakkes ind i baglokalet (bordene kan være i garagen), hvis det ikke ønskes i lokalet f.eks. i forbindelse med udstillinger.

Der er desuden vaskemaskine, opvaskemaskine, kaffemaskine, elkedel, ovn, køleskab med fryser, brødrister, håndmixer, gryder, pander, god skabsplads og mikrobølgeovn, - samt alt hvad du i øvrigt har brug for i et køkken.

Huset har et stort badeværelse (med gulvvarme) med bruseniche og toilet samt et mindre gæstetoilet ved siden af atelieret / galleriet.

Den hyggelige stue har stereoanlæg med pladespiller, to store sofaer i øko-læder, sofaborde i avokado-træ, et lille barområde og hyggelig belysning.

Spisestuen er i åben forbindelse med køkkenet og rummer et stort spisebord i massivt træ, 8 komfortable stole med armlæn og et stort vitrineskab med tallerkener, skåle, bestik, æggebægre mm. til 8 personer.

Indretningen i Lyset er foretaget med stor respekt for de historiske rammer fra år 1800 med fokus på en hyggelig og varm stemning, som danner rammerne for et sandt boheme-kunstnerliv - og minder i øvrigt meget om vores (Anne og Jespers) eget hjem i Randerup.

Kunsten på væggene er hovedsageligt Annes egne værker.

Du kan nemt komme til og fra LYSET med offentlig transport, for Løgumkloster busstation er kun 320 meter fra LYSET og dermed i gåafstand.

På rejseplanen.dk kan du nemt og hurtigt planlægge din tur til og fra Løgumkloster.