Fuldt booket

Et kursus i LYSET

med overnatning og fuld forplejning

Ved havet

- et malekursus med

billedkunstner og havmaler Anita Falbe Cleyton

14. - 17. november

 

Nu får du enestående mulighed for at dykke ned i havmaleriets fascinerende verden.

Med Anita Falbe Cleytons dybdegående ekspertise og passion for havets æstetik, bliver du guidet gennem en kreativ rejse, der omfatter alle aspekter af havet – fra farvesammensætninger til lys og skygge, fra bevægelse til komposition. 

Forskellige teknikker og udtryksformer

Igennem kurset kommer du igennem forskellige teknikker og udtryksformer inden for havmaleri. Fra realistiske skildringer af bølger og skyformationer til abstrakte fortolkninger, der fanger havets essens, vil du lære at arbejde med og forstå havets mange facetter.

Anita vil introducere dig til forskellige måder at gengive lys, skygge og bevægelse på, som vil berige din tilgang til kunst og give dig nye værktøjer til at udtrykke det, du ønsker.

Find din egen unikke stemme inden for havmaleri

Kurset er også en fantastisk mulighed for at eksperimentere med forskellige stilarter. Uanset om du er tiltrukket af naturalisme eller abstraktion, vil Anita hjælpe dig med at finde din egen unikke stemme inden for havmaleri. Hun vil opmuntre dig til at udforske og udtrykke de stemninger og symbolikker, der betyder mest for dig, hvilket gør hvert værk personligt og meningsfuldt.

Vadehavet – vores verdensarv

Vadehavets inspirerende miljø bliver en integreret del af din læringsoplevelse. Du vil få mulighed for at opleve og studere denne unikke natur på nært hold, hvilket vil berige dit arbejde med en autenticitet og dybde, som kun direkte observation og erfaring kan give. Denne forbindelse med naturen er afgørende for at skabe kunst, der virkelig taler og lever.

Side om side med ligesindede

Endelig vil kurset give dig en chance for at arbejde side om side med ligesindede kunstnere, hvilket skaber et miljø af gensidig inspiration og støtte. Feedback og diskussioner med gruppen, faciliteret af Anita, vil give dig ny indsigt og perspektiver, der kan åbne op for nye kreative veje.

Med havet (og Anita) som din muse

Ved afslutningen af "Ved havet" vil du både have udviklet dine tekniske færdigheder og dit kunstneriske udtryk - og du vil tage hjem med et sæt unikke og personlige værker, der afspejler din oplevelse og forbindelse med havet.

Kurset er din unikke mulighed for at udforske og udvikle dit kunstneriske talent med havet som din muse.

 

Fælles udstilling

Kurset byder på en unik kombination af praktisk malerarbejde, teoretisk undervisning, og inspirerende udflugter til Vadehavet, hvor du kan opleve og studere de naturlige elementer, som vil influere din kunst. Anita starter kurset med en udstilling af hendes egne hav-malerier, som løbende suppleres og udskiftes med dine og de andre kursisters egne værker. Dette kulminerer i en fælles udstilling, hvor der sammen reflekteres over jeres kunstneriske udvikling og oplevelser.

 

Uanset om du er begynder eller øvet

Kurset henvender sig både til øvede og nye malere. Anita medbringer maling og lærreder til køb, men du er også velkommen til at medbringe dine egne materialer. Dette kursus er både en chance for at lære og forbedre dine malerfærdigheder og en mulighed for at fordybe dig i maleriets kunst sammen med ligesindede i et af Danmarks smukkeste naturområder.

 

Kursusprogram:

Torsdag d. 14. november

Kl. 15.00 Ankomst i Lyset

Indtjekning på værelser

Velkomst

Præsentation af hinanden

Sødt, kaffe/te og bobler

Alle får deres plads i værkstedet - og ideer og forventninger til kurset vendes. Det medbragte af inspirationsmateriale studeres.

18.00 aftensmad

Værkstedsarbejde maleriet påbegyndes og grunden lægges. Kursisterne arbejder individuelt med deres valgte motiv. Måske arbejder man intuitivt, det bestemmer man selv. Anita underviser og sparer med udgangspunkt i hver enkelt kursists tilgang.

20.00 aftenssødt.

Værkstedsarbejde - samt evt. en inspirationstur til Vadehavets solnedgang.

 

Fredag d. 15. november

8.00 morgenmad

Værkstedsarbejde, der arbejdes individuelt med maleriet. Inden frokost er der en fælles fremvisning og samtale om malerierne.

12.00 frokost.

Inspirationstur til Vadehavet med tegneblokken - værkstedsarbejde

14.30 eftermiddagskaffe

Værkstedsarbejde. Der påbegyndes nyt maleri når man får færdiggjort det første værk. Man kan også arbejde serielt på flere samtidigt.

18.00 aftensmad

Kunstnere i kunsthistorien som har arbejdet med motiver ved havet - Anita fortæller.

20.00 aftensødt

 

Lørdag d. 16. november

8.00 morgenmad

Værkstedsarbejde. Kursisterne udfordres i tidsbegrænset skildring af området ved Vadehavet. Billedet skal afsluttes kl. 11.30, hvorefter er der fælles samtale om værkerne. 

12.00 frokost.

Værkstedsarbejde. Maleri individuelt. Anita underviser hver enkelt kursist og hjælper med eventuelle udfordringer. 

14.30 eftermiddagskaffe

Værkstedsarbejde. Maleri individuelt.

18.00 aftensmad

Værkstedsarbejde, maleri individuelt.

20.00 aftensødt

 

Søndag d. 17. november

8.00 morgenmad

Værkstedsarbejde, der arbejdes individuelt med maleriet. Inden frokost er der en fælles fremvisning og samtale om malerierne. 

12.00 frokost - 14.30 eftermiddagskaffe

Værkstedsarbejde. Værker færdiggøres

Udstilling, vi samtaler om malerierne og evaluere kurset. 

Kl. 15 - 16 Pakkes huset sammen og ryddes op efter anvisningerne.

16.30 afrejse

(Der tages forbehold for ændringer i programmet)

 

Forplejning

Kurset er med både morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Der vil også være et glas vin eller to til aftensmaden, hvis du ønsker det – og ikke mindst både kaffe, te og sødt et par gange hver dag.

 

Facebookgruppe

Der bliver oprettet en Facebookgruppe til kurset her, så du og de andre deltagere kan planlægge samkørsel og andet, der kunne være aktuelt inden kursusstart.

 

Indkvartering

I LYSET har vi både enkeltværelser og dobbeltværelser. Ønsker du et enkeltværelse, er der et tillæg på 500 kr.

Alle værelserne er velindrettede, med alt du behøver. Du skal blot selv medbringe dynebetræk, pudebetræk, lagen og håndklæder både til krop og hænder.

 

Pris

Din investering for deltagelse i kurset inkl. overnatning og fuld forplejning er kun 4.900 kr.
(+ 500 kr. i tillæg hvis du ønsker enkeltværelse)

 

Du kan betale i rater, hvis du ønsker det.

Første rate er på kun 50 kr.


På malekurset "Ved havet" får du en konkret og givende oplevelse, hvor du får mulighed for at fordybe dig i din kunst med det imponerende hav som dit lærred.

Under den erfarne vejledning af Anita Falbe Cleyton, får du chancen for at udvikle dine malerfærdigheder, opdage nye teknikker og finde din egen unikke kreative udtryksform.

Kurset er skræddersyet til at udstyre dig med både de nødvendige værktøjer og inspiration til at udtrykke din personlige kreativitet, mens du udforsker og indfanger havets enestående skønhed.

Fuldt booket

Ja tak,

jeg skal med på malekurset:

Ved havet

 

Du kan sikre dig din plads lige her:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alt det praktiske vedr. din deltagelse:

Max antal personer på kurset: 7

Prisen for kursusopholdet er 4.900 kr. pr. person
(+ 500 kr. i tillæg hvis du ønsker enkeltværelse)

I prisen er inkluderet overnatning i LYSET og fuld forplejning.

Kurset er d. 14. - 17. november 2024.

Indtjekning torsdag d. 14. november kl. 15.00.

Udtjekning senest søndag den 17. november kl. 16.30.

 

Betalingen kan foregå i rater:
(+ 500 kr. i tillæg hvis du ønsker enkeltværelse. Beløbet tillægges 1. rate)

Rate 1: 50 kr. ved tilmelding

Rate 2: 608 kr. betales 1. april

Rate 3: 606 kr. betales 1. maj

Rate 4: 606 kr. betales 1. juni

Rate 5: 606 kr. betales 1. juli

Rate 6: 606 kr. betales 1. august

Rate 7: 606 kr. betales 1. september

Rate 8: 606 kr. betales 1. oktober

Rate 9: 606 kr. betales 1. november

Eller du kan betale hele beløbet med det samme, - det vælger du selv på tilmeldingssiden.

Adressen er:

LYSET - kunstnerretreat, atelier & galleri, Østergade 22, 6240 Løgumkloster

Husk at medbringe dynebetræk, pudebetræk, lagen og håndklæder både til krop og hænder.

Se handelsbetingelser og lejevilkår her.

Kurset er som før nævnt inklusiv fuld forplejning; morgenmad, frokost, aftensmad – kaffe te og søde sager - inklusiv et glas vin eller to til aftensmaden.

I Lyset kan du bo i eneværelse eller dobbeltværelse.

Ønsker du at dele værelse med en bestemt person, så skriv det venligst til os i tekstfeltet på tilmeldingssiden, så vil vi gøre, hvad vi kan, for at imødekomme dit ønske.

Opholdet er inkl. slutrengøring, – dog skal LYSET afleveres pænt og ryddeligt – se anvisningerne her.

Ingen kæledyr og ingen rygning.

Ved evt. afmelding – se her.

Der er lynhurtig fiber-internetforbindelse med wifi og en bærbar computer i huset med fri adgang til Kunstskolen & Kunstnerfællesskabet Annes Atelier under hele opholdet.

I atelieret / galleriet er der 8 arbejdspladser med staffelier, borde, stole, taburetter mm. og en trykpresse til fri afbenyttelse. Det hele kan pakkes ind i baglokalet (bordene kan være i garagen), hvis det ikke ønskes i lokalet f.eks. i forbindelse med udstillinger.

Der er desuden vaskemaskine, opvaskemaskine, kaffemaskine, elkedel, ovn, køleskab med fryser, brødrister, håndmixer, gryder, pander, god skabsplads og mikrobølgeovn, - samt alt hvad du i øvrigt har brug for i et køkken.

Huset har et stort badeværelse (med gulvvarme) med bruseniche og toilet samt et mindre gæstetoilet ved siden af atelieret / galleriet.

Den hyggelige stue har stereoanlæg med pladespiller, to store sofaer i øko-læder, sofaborde i avokado-træ, et lille barområde og hyggelig belysning.

Spisestuen er i åben forbindelse med køkkenet og rummer et stort spisebord i massivt træ, 8 komfortable stole med armlæn og et stort vitrineskab med tallerkener, skåle, bestik, æggebægre mm. til 8 personer.

Indretningen i Lyset er foretaget med stor respekt for de historiske rammer fra år 1800 med fokus på en hyggelig og varm stemning, som danner rammerne for et sandt boheme-kunstnerliv - og minder i øvrigt meget om vores (Anne og Jespers) eget hjem i Randerup.

Kunsten på væggene er hovedsageligt Annes egne værker.

Du kan nemt komme til og fra LYSET med offentlig transport, for Løgumkloster busstation er kun 320 meter fra LYSET og dermed i gåafstand.

På rejseplanen.dk kan du nemt og hurtigt planlægge din tur til og fra Løgumkloster.